Видове плоски покриви

В съвременния дизайн най-често срещаните видове покриви са скатни и плоски. Ниските сгради в традиционен стил обикновено са покрити с висок покрив. Популярността на скатен покрив с голям ъгъл на наклон се дължи на основните му предимства: върху него не се натрупва сняг, а под него се образува таванско пространство, където е удобно да се полагат комунални линии.

Сега архитектите все повече дават предпочитание на плоските покриви, които имат своите предимства:

Икономичен. Плоският покрив има по-малка площ и следователно за изграждането му се изразходват по-малко материали.
Лесен за монтаж. Ниският наклон на конструкцията позволява безопасно изграждане и ремонт на тази част от къщата без използването на специално оборудване за високи работи.
Лесна поддръжка. Профилактичният преглед на комини, вентилационни системи, антени и други съоръжения също не изисква специално оборудване или умения за алпинист.
Малък вятър. Такъв покрив не се страхува дори от ураганни ветрове.
Възможност за полезно използване. Все по-често над сградите се монтират покриви, които могат да се използват, като се използва пространството за създаване на градини, паркинги и зони за отдих.
Повърхността на плоския покрив не е строго хоризонтална. Придава се наклон от 3-4 градуса, който е достатъчен за оттичане на водата.

Видове плоски покриви
Неизползваните конструкции не са особено взискателни към твърдостта на покритието и основата, тъй като те се преместват върху тях доста рядко – само за поддръжка. Покривите, които се използват редовно, изискват подреждане в съответствие с всички правила, разработени за конкретен тип операция. Видове плосък покрив:

Традиционен. Тази опция се използва от десетилетия за многоетажни сгради. Включва полагане на пароизолационно фолио върху основната замазка, изолационни плочи върху фолиото и всичко отгоре е хидроизолирано с битумна смола.

Мембрана. Високотехнологичните мембрани от поливинилхлорид и синтетичен каучук замениха старите пароизолационни материали. Този покрив е устойчив на температурни промени и издръжлив.

Дишаща. Ако старият покрив е напукан или отлепен от основата, най-вероятно причината е преовлажняване на изолационния слой. При ремонт модерни материали с повишена скорост на изпарение се полагат върху старото покритие.

Инверсия. При този вариант над хидроизолацията се поставя влагоустойчива изолация. Можете да организирате малък парк отгоре: поставете навита морава и поставете пътеки за разходки.

Зелено. Използват се здрави подове, които могат да носят слой земя с дебелина метър. Тази дебелина на почвата ви позволява да създадете пълноценна градина с плодове и декоративни храсти.

Можете сами да издигнете неизползван покрив на нежилищна сграда. Но е по-добре да поверите монтажа на съществуващ покрив, особено този, който включва интензивна употреба, на професионалисти, за да избегнете скъпи грешки.

Ако все още не сте намерили фирма за ремонт на покриви ,  то ние от ВИП Строй ще изпълним всяко Ваше желание.

Call Now Button