Замяна на покрива срещу ремонт – Част 2

Преди да потърсите за изпълнител на покриви, първо трябва да помислите за следващата стъпка, която трябва да предприемете. Замяната на покрива е необходима, но е скъпа. Средната цена на подмяната на покриви често е десет пъти по-скъпа от средната цена на ремонт на покриви. Само защото покривът не изтича, не означава непременно, че трябва да имате нова инсталация. Кога трябва да смените покрива си? По-долу са някои от ситуациите, които могат да накарат собствениците на жилища да имат нов покрив инсталиран.

Продължителност на живота: Ако покривът ви е достигнал края на живота си, е важно той да бъде инспектиран от квалифициран специалист. Повечето покриви като асфалтовите плочки имат продължителност на живот от около 20 години. Металните покриви, от друга страна, могат да продължат повече от четири десетилетия. Трябва обаче да запомните, че други фактори като редовна поддръжка, вентилация и качеството на предходните ремонти могат да окажат значително влияние върху продължителността на живота на вашия покрив.

Влажност, увреждане на водата и изтичане: Ако имате няколко изтеглени течове, най-добре е да смените съществуващия си покрив. Също така потърсете признаци на влага или водни щети. Формоването върху основната структура е признак за големи щети, които може да се нуждаят от нова замяна.

Природно бедствие: Торнадо, урагани или силна буря са достатъчни, за да причинят големи щети и течове.

Обжалване: Новата инсталация може да допринесе за цялостния облик на вашия дом. Има много фактори, които могат да повишат привлекателността на бордовете, но покривът е едно от нещата, които хората виждат, когато се приближават до къщата ви. Можете да възстановите половината от инвестицията, която сте вложили в подмяната на съществуващия си покрив. Новата инсталация ви дава възможност да извлечете максимума от ползите от подмяната. Някои продукти включват най-новата технология, която прави дома ви по-екологичен. Въпреки високите разходи за подмяна, има много дългосрочни ползи за инсталирането на нов покрив. Можете да спестите пари с по-ефективен покрив, който намалява разходите за енергия за отопление и охлаждане на сградата. Помислете за новия покрив като дългосрочна инвестиция на вашия дом. Разбира се, не е нужно да разрушавате покрива си, има случаи, при които поправянето на повреди и течове е по-жизнеспособният вариант:

Течове: Ако течът не е голям, той може да бъде спрян чрез обикновен ремонт на покрива. Ето защо трябва да гарантирате, че изтичането не е голямо. Проверете за признаци на мухъл и деформиране на дървесината Ремонтът често е лесен. Ако обаче покривът е изтекъл от известно време, той може да е причинил значителни повреди на носещата конструкция и ще трябва да се консултирате със специалист по покрива.

Укрепване на улуци: Важно е да се уверите, че вашите улуци са в най-горната част на върха, защото те отвеждат дъждовната вода далеч от покрива и сайдинг. Трябва редовно да почиствате улуците си, за да предотвратите натрупването на отломки, състоящи се от листа и мръсотия, което е една от основните причини за увисването. Силни валежи, сняг и дори стълби, поставени срещу него, са другите общи виновници. Сравнително лесно е да се извърши ремонт на улуци, като се замени секцията, която е изкривена. Поставяне на софита: Повърхностите са много податливи на повреди от повредени мигнали, ледове и течове, причинени от повреден херпес зостер. Разумно е да премахнете възможно най-бързо всички ледени или водни язове на покрива си, за да намалите риска от увреждане на софитите. Ако забележите някакви признаци на заразяване с вредители, незабавно се обадете на унищожител.

Call Now Button