Защо е необходим ремонтът на покрив?

Покривът предпазва къщата от вятър, студ и валежи и спомага за поддържането на комфортен микроклимат. Дизайнът му е сложен, така че е важно да се използват само висококачествени материали по време на строителството, а в бъдеще трябва редовно да го почиствате от отломки. Но дори ако тези условия са изпълнени, с течение на времето покривът може да се нуждае от ремонт.

Кога е необходим ремонт на покрива?

Първият знак, че покривът се нуждае от ремонт, е ако тече, когато вали. В същото време на тавана се забелязват мокри петна, понякога водата започва да капе или дори да се излива в поток. Това може да причини повреда на пода и срутване на покривната конструкция, особено ако дървеният материал на фермната система започне да гние. Следователно течът трябва да бъде отстранен незабавно.

За да откриете теч, трябва внимателно да разгледате цялата покривна конструкция, таванско помещение, изолация, пароизолация. На места, където тече, дървото започва да потъмнява, на повърхността му се образува мухъл. Състоянието на окабеляването трябва да бъде проверено – всички повреди по него трябва да бъдат отстранени. След това се извършва външен преглед. Особено внимание се обръща на проверката на хидроизолацията, свързването на покривния материал с всички конструктивни елементи. Корнизи, дренажни тръби, улуци, вентилационни канали също се считат за проблемни зони. Ако проверката не даде резултати и покривът тече, трябва да изчакате следващия дъжд и да маркирате влажното място с тебешир. Ремонтът се извършва при сухо време, а маркировката с тебешир ще ви помогне бързо да намерите източника на влага.

Как да ремонтираме покрив?

Ремонтът на покрив е сериозна и отговорна работа, особено ако щетите са значителни. Ето защо в някои случаи е по-добре да се свържете със нас. Ние можем точно да идентифицираме източника на теча, да намерим повредени участъци и да изчислим разходите за ремонт. Обръщайки се към нас, вие не само ще спестите време и енергия, но и ще можете да сте сигурни, че покривът е ремонтиран качествено и изцяло.

Call Now Button