Какво трябва да знаете за ремонта на покрив от шисти: материали и технологии

Понякога собственикът на къщата се сблъсква с необходимостта от ремонт на покрива, който има тенденция да се износва и да се повреди под въздействието на моменти на естествено възникване (валежи, вятър, температурни промени). Систематичната проверка на покрива е в състояние да открие недостатъци на първия етап, което значително ще спести усилия и разходи за възстановителни работи.


Материалите, използвани за покриви, са много различни, разбира се, и тяхното ноу-хау при ремонта е различно. Вместо обща препоръка трябва да се каже, че е по-добре да планирате ремонти за топлия сезон и да извършвате ги в дни, когато не се очакват валежи.
В тази статия ще ви запознаем с един често срещан ремонт на покрив от шисти.


Ремонт на покрив от шисти
Доскоро покривите от шисти бяха доста популярни, въпреки че е известно, че този материал се различава по огромна крехкост. Панелите от шисти са склонни да се изместват, ако приспособленията, с които са закрепени, започнат да ръждясват. Наложително е да прикрепите хлабави панели или да ги замените с нови, ако панелът е счупен.
Когато подменяте панела, отстранете всички пирони, така че да не пречат на правилното монтиране на новия панел. Този нов панел е най-бързият вариант, но не може да бъде закрепен с пирони. И следователно, ще трябва да изрежете лента с ширина 2,5 см от оловния лист. На мястото, където се е намирал деформираният панел, забийте лентата към релсата през фугата на долния ред на покритието. Поставете нова плочка отгоре и я прикрепете с края на оловна лента.


Пукнатините и стърготините на покривите от шисти са запечатани с хоросан от този състав: цимент (1 част) се добавя към дребен пясък (2 части). Преди обработка с хоросан, покривът трябва да се почисти перфектно от натрупаните отломки и да се измие с вода с помощта на дълъг маркуч и след това да се изчака да изсъхне.
За защита от корозия ползвайте специални лакове и препарати. Разбира се, най-добрият вариант би бил да се възползвате от услугите на професионалисти, които ще извършат всичко по възможно най-добрия начин.

Call Now Button