Как правилно да почистите снега от покрива

Правилно да почистите снега от покрива

През зимния сезон, след падане на сняг и бързи температурни промени, на покривите се появяват ледени висулки и лед.Вие почистихте ли снега от покрива. След като достигне определено тегло, целият сняг може да се втурне надолу, така че е много важно да почистите покрива навреме.

Внезапното падане на ледени маси може да доведе до различна степен на нараняване на хора или в най-лошия случай до смърт. Поради силен натиск върху покрива, той може да се повреди, което ще провокира разрушаване на гредовите системи. Следователно е много по-лесно и по-евтино да се извърши почистване, отколкото ремонт. В съответствие с установените стандарти, на покривите на многоетажна сграда не трябва да има слой сняг с дебелина над 30 см.

Как да почистите снега от покрива?

Тези видове работа се считат за висока надморска височина, така че съществува риск за човешкото здраве и живот. Специалист със съответната квалификация може да бъде допуснат до участие в такива дейности.

Преди да започнете да почиствате покрива, трябва да се уверите, че цялото оборудване е в изправност. За работа се използва инструмент от дърво или пластмаса, който не може да повреди покривната повърхност. Работата трябва да започне от корниза и да стигне до билото. За да избегнете нараняване, трябва да спазвате предпазните мерки.

Методи за премахване на сняг и лед от вашия покрив

Правилно да почистите снега от покрива. Много хора знаят как да почистват снега и леда от покрива и използват различни методи за продукта. Между вас:

Движение по снежна крива. Методът на Тоси за пълзене зад отстраняването на леда и снега. Специалистът изпълзя една лопата, отърва се от него и го избута. В случай на замразено тоси, методът на почистване не може да се направи без пълзене.

Топлина. Tosi е много ефективен превантивен метод за предотвратяване на утъпкването от излитане. Но веднага щом се формира, е необходимо да използвате метода и да го хванете в комбинация с вибрация.

Вибрацията помага за почистване на кривите от снеговалежи при всякакви метеорологични условия

Защо да не почиствате мекия покрив от сняг и лед?

Препоръчително е да не почиствате покрива от сняг чак до покривния материал, а да оставите малък слой с дебелина 5 см. Това ще намали вероятността от повреда на хидроизолационния слой на покрива. Това се отнася за битумни наклонени покривни листове и битумни плоски покривни материали. Спешната необходимост от почистване на покрива от сняг и лед може да възникне, когато се образуват течове и когато се коригират значителни недостатъци в дизайна.

Call Now Button