Монтаж на покривен прозорец на покрив

Монтаж на покривен прозорец на покрив

Таванското помещение е чудесен начин да разширите жилищното пространство на вашия дом с минимални разходи. Все по-често собствениците на жилища превръщат таванските помещения от импровизирани складови помещения в пълноценна стая за дете или друг член на семейството.

Жилищните помещения трябва да имат прозорци, защото естествената светлина е неразделна част от живота. Без него е трудно да се постигне комфорт, а понякога дори могат да възникнат здравословни проблеми.

Нека разберем как правилно да монтираме покривен прозорец в завършен покрив и да превърнем пространството под покрива в пълноценно жилищно пространство.

Изисквания към покрива и прозорците

Покривът изпълнява редица много важни функции, поради което към неговия дизайн се поставят сериозни изисквания. Покривът трябва да предпазва от сняг и дъжд, както и да задържа топлината. За да се справи със задачите си, се използва технология за полагане, която включва различни слоеве.

Обикновено топлоизолацията се полага върху подложката, покрива се с хидроизолационен материал отгоре и едва след това се монтира напречна летва, върху която се закрепват металните плочки. Понякога се извършва допълнителна хидроизолация въз основа на климатичните условия на района. Този дизайн надеждно предпазва от замръзване и валежи.

Монтирането на покривни прозорци не трябва да нарушава целостта на тази защита. Прозорците ще бъдат слабото място на структурата, така че трябва да вземете сериозно техния избор и инсталиране. Ето на какво да обърнете внимание:

  • Стъклена чаша. Изберете закален или още по-добре триплекс;
  • Кадър. Трябва да издържа на всякакви атмосферни условия, било то висока влажност, силни пориви на вятъра или високи температури;
  • Стегнатост. Трябва да има висококачествен печат. Разберете от какъв материал е направен, за да не се налага да го сменяте, след като бързо се повреди;
  • Защита от прах и насекоми. Подходящ за всякакви прозорци.

Преди да започнете да монтирате покривен прозорец в завършен покрив, трябва разумно да изберете място за него. Ако поставите прозорец на грешното място, това ще наруши уплътнението на покрива и ще развали външния вид на къщата.

Не инсталирайте капандури:

на склонове, образуващи долина, тъй като през зимата снегът ще затрудни използването на прозореца през зимата;

където покривът граничи с хоризонталните стени;

в близост до вентилационни отвори и комини.

В идеалния случай трябва да инсталирате покривен прозорец на наклона на покрива, където има много свободно пространство. По този начин ще избегнете негативни последици, ще можете да използвате прозореца по всяко време на годината безпроблемно и ще улесните монтажа.

Монтаж на покривен прозорец

Работата по монтажа на покривни прозорци се извършва в строг ред:

При избора на място на кривата те управляват, отворени за прозрение.

Рамката е монтирана. Ако си отидете, можете да премахнете прозорците с двоен стъклопакет.

Монтаж на топло и хидроизолация.

Разширяване на елементи към ясновидеца sa fixirani.

Ако са съборили стъклопакетите, ще го върнете на месото.

Монтаж с накланяне.

Обърнете внимание на стъпки 3 и 4. Бъдете особено внимателни към тези проблеми и всичко останало.

Call Now Button