Ремонт на старият покрив или изграждане на нов?

Всеки би искал да има покрив над главата си който да защитава домът му и него самият. Въпроса който вълнува много от нас е дали да подновим старият покрив или да инвестираме в изграждането на нов.
Ако забележите течове в дома си, мухъл по стените, а сметките за отопление изведнъж скочат – дошло е времето да направите ремонт на покрива. Трябва да се реагира бързо дори и при най -малкото съмнение за появата на теч. Това може да доведе до възникване на гниене по дървената покривна консткрукция. Най-доброто решение в този случай си остава ремонта на покрива. Ако имате дупка или от едната му страна той е частично разрушен става по-сложно. Тогава е необходимо да извършите пълната подмяна на целия покрив.

Все пак колкото по-рано направите ремонт толкова по-добре.
Ако откриете малки пукнатини по конструкцията без наличие на гниене то най-добре заменете напуканото покритиe с ново.
Много хора обаче не си дават сметка какво би им причинила една съвсем елементарна пукнатина на покрива, разместените,счуени керемиди или течащите улуци дори и всичко това да е минимум на 50 години. Ако излезете на разходка из града, никъде по магазините няма да намерите устойчив, изклюмително здрав и вечен покрив. Той не е вечен, както и хората, който живеят под него. Така, че най-логично е да подмените старото с ново и да си спестите допълнителни главоболия.

Ако обаче поддържате покрива над главата си както трябва, то със сигурност няма да трябва да правите цялостна подмяна, а само да „кърпите“ повреденото покритие, било то керемиди, дъски от покрива или др. Това обаче е временно решение. След известно време проблемът може и да е станал още по-голям.

Кога?

Най – подходящото време за подмяна с нов или ремонт на старият покрив е пролетно-летният сезон, но ако се случи не надейно някаква авария,теч, счупени или разместени керемиди, откъснати или разместени улуци и др. през всяко друго време от годината по-добре да предприемете ремонт веднага, без да отлагате във времето.

Call Now Button