Как правилно да изолирате тавана под студен покрив от страната на тавана: какъв материал да изберете за изолация

Значителна част от топлинните загуби в частна къща се дължат на неизолиран покрив със студен таван. Ето защо, за собствениците, които искат да оптимизират разходите за отопление, е важно да изолират таванското пространство под покрива. За да направите това, трябва да изберете материала за изолация, като вземете предвид конструктивните характеристики на покрива. Монтирането на изолация е лесно да се извърши самостоятелно. Тази работа не изисква специални знания или умения.

Методът за извършване на изолация
За да се намалят топлинните загуби в частна къща, се извършват работи по нейната изолация. Един от етапите е изолацията на тавана, тъй като именно през таваните се губи топлина в голяма степен в помещението. За да изолирате тавана в частна къща, трябва да изберете правилните материали и да изберете най-добрия начин за извършване на работата.

Има два възможни работни процеса:

извършвайте всички действия от страната на хола;
изолирайте тавана в студено таванско помещение.
Първият вариант, според професионалните строители, не може да се нарече оптимален. След такава изолация ще е необходимо да се изгради принудителна вентилация. За този метод са подходящи само скъпи и високотехнологични материали. Монтажът на изолация от страната на апартамента е технически труден за изпълнение.

Как да изберем нагревател
За да изолирате тавана в къщата, трябва да изберете висококачествен материал. Когато купувате, обърнете внимание на следните показатели:

термична устойчивост;
способност за преминаване на въздух;
способност за абсорбиране на влага;
степента на запалване;
насипно тегло;
устойчивост на слънчева светлина;
Здраве & Безопасност;
издръжливост;
цена;
възможността за самостоятелно сглобяване.
Материалите, използвани за изолация от жилищните помещения и от страната на тавана, се различават по своите характеристики. За топлоизолация на тавана използвайте:

плочи или рогозки с различна твърдост, изработени от камък или базалтови влакна;
разпенен или екструдиран пенополистирол;
Плочи от пенополиуретан;
ленена изолация.

Call Now Button