Монтаж на покривно отопление

Монтаж на покривно отопление

Към покривите се предявяват високи изисквания, за да се осигури ефективна и безопасна експлоатация на сградата през зимата.

Навременното отстраняване на стопената вода от повърхността на покрива и предотвратяването на образуването на лед директно зависи от това колко правилно са направени необходимите изчисления и са завършени монтажните работи.

Какво е отоплителна система?

Съвременните отоплителни системи в повечето случаи са саморегулиращи се кабели, които променят нивото на топлообмен на покривните площи.

Те имат редица предимства. Това:

• висока надеждност;

• Пожарна безопасност;

• лекота на монтаж;

• ефективност и икономична консумация на енергия.

Отоплителните кабели могат да се нарекат универсални, тъй като са съвместими с покривни конфигурации от всякаква сложност.

Етапи на монтаж на покривно отопление

Монтажът на системи за отопление на покрива включва полагане на нагревателен кабел в предварително определени зони на покрива, които са най-податливи на натрупване на стопена вода и образуване на лед. Такива зони включват дренажни тръби, корнизи, улуци и тави. При необходимост могат да се поставят нагревателни елементи по цялата площ на покрива.

Преди полагането на кабела се изготвя диаграма, която отчита характеристиките на сградата, покривната конструкция, параметрите на разпределителните мрежи, дренажните и дренажни елементи.

Инсталирането на отоплителни кабели е многоетапен процес:

• На първия етап се полагат електрически мрежи. След това директно се полагат нагревателните кабели.

• След това се монтират превключвателно оборудване и устройства за управление на отоплителната система.

• След проверка и настройка системата се пуска и пуска в експлоатация.

За да избегнете неприятни „изненади” през зимата, е необходимо да проверите работното състояние на системата преди началото на сезона. В този случай температурата на въздуха не трябва да бъде по-ниска от 3 градуса.

Всеки етап на инсталиране има свои собствени характеристики. Например, създаването на електрически мрежи се извършва преди завършване на стените и завършване на покривното покритие. Отоплителните кабели се полагат в участъци след полагане на покрива. Едновременно с това се монтират термостат, датчици за нивата на температура и влажност и системи за управление на работата на системата.

Пусконаладъчните работи дават възможност да се оцени качеството на монтажа и готовността на системата за ефективна работа. Специалистите измерват изолационното съпротивление на нагревателните кабелни секции и проверяват захранващите кабели.

След пробно включване при необходимост се коригират системните настройки и работата на терморегулатора. Този подход гарантира безопасна и ефективна работа на отоплението.

Монтаж на покривни отоплителни системи и улуци може да се извършва само от квалифицирани специалисти от фирмата, извършваща подобни услуги.

Поверявайки монтажа на покривно отопление на специалистите на фирма Покриви България , можете да сте сигурни, че работата ще бъде завършена в срок на високо професионално ниво със 100% гаранция за качество.

Call Now Button