Обстоятелства, които влияят на времето за ремонт на покрива

Oбстоятелства влияещи за ремонта на покрива

Всеки човек, който притежава къща, може да срещне проблеми с дефектен или течащ покрив. Както знаете, покривът е най-важната част от всяка сграда и безопасността на помещението като цяло и комфортът на хората, които живеят в къщата, ще зависят от неговата плътност.

Покриването на покрив с лошо качество, когато по време на дъжд или когато снегът се топи, водата прониква през припокриванията, местата за закрепване и опорите се счита за най-простият метод за ремонт. Такива дефекти могат да бъдат открити чрез визуална проверка и да бъдат отстранени лесно и бързо.

По-глобална причина за течове се счита за мократа изолация, когато под покрива се появява излишна пара, конструкциите се повреждат и се образуват пропадания по склоновете, което води до подмяна на гредите, обшивката и покривния пай.

В този случай ще е необходим демонтаж, последван от пълна или частична подмяна на покривното покритие.

Как времето влияе на времето за ремонт на покрива?

Обикновено такава работа се извършва през топлия сезон. Разбира се, предполага се, че ако условията са лоши, ремонтът на покрива ще се отложи за друг период. Това пряко зависи от вида на работата и предпазните мерки.
Ремонтът на покрива включва подмяна на елементи и уплътняване на фуги и кръстовища. При неблагоприятни условия обаче могат да възникнат рискове като:

по време на дъжд конструкциите и изолацията на таванския етаж се намокрят, докато обшивката и покривният пай върху изолираните повърхности се намокрят;
Уплътнителите и изолационните материали трябва да се монтират само върху суха повърхност и при определена температура.

Oбстоятелства влияещи за ремонта на покрива – високите температури


При температури между +30 и +40 градуса работниците трябва да почиват около 30 минути на всеки час. Работата не се извършва при по-високи температурни условия. Затова винаги се запознавайте с прогнозата за времето и нашите препоръки, за да не застрашавате здравето си и да избегнете ненужни разходи.

Call Now Button