Защо и поради какво се влошава гъвкавата плочка?

Фактори като некачествен материал, неграмотна инсталация, отрицателни въздействия върху околната среда могат да попречат на уютната атмосфера в къщата.

Повреда на покрива
Покритието на формата на руло често се влошава поради излагане на слънце при горещо време. За защита на материала се нанася специална мастика на 2-3 слоя. А топингът от шисти, който се поръсва отгоре, отразява всички слънчеви лъчи. Повредата на покрива може да показва теч. Ако покривът не протече веднага, а след известно време след валежите, тогава можем спокойно да кажем, че се появиха пукнатини. Могат да бъдат закърпени. Ако влагата попадне под ролковия материал, ще се получи подуване. Необходимо е незабавно да се реши проблемът. Повредената зона се изрязва внимателно, всичко се изсушава, след което пластирът се фиксира. В този момент си струва да премахнете слоя пароизолация. Моля, имайте предвид, че трябва да го изсушите много добре, за да няма повече подуване. Появата на мехурчета или обилна влага се показва от лоша инсталация на пароизолацията или некачествен материал, който трябва да бъде заменен. Инсталирани аератори.

Белене на покривен материал, набръчкване
Такива дефекти възникват, ако е имало некачествено залепване, ръбовете на материала не са механично фиксирани с крепежни елементи. Ако проблемът е в лош покривен материал (не задържа топлина), тогава той се заменя. И по време на ремонта е необходимо да го поставите с високо качество, за да не се натъкнете на проблема с пилинг в бъдеще.

Намокряне и замръзване на топлоизолационния слой
Влагата може да се събере върху тавана, ако има дори леки дефекти в слоя пароизолация. Например, се появиха механични повреди или останаха пролуки по време на монтажа. Необходимо е всичко да се изсуши добре и да се поправят местата с разфасовки.

Проблем с пилинг
Покривният материал се отлепва от работната повърхност на покрива, ако не е имало силна фиксация един с друг. Това се случва, ако е работил неквалифициран човек. В крайна сметка истински специалист няма да започне монтаж, ако покривът е мръсен или мокър. Ако малко парче се е развалило, тогава материалът може да се отлепи, да се приведе във форма и отново да се фиксира добре. Ако площта на повреда е голяма, тогава е по-добре да смените целия материал. И този път е по-добре да се доверите на експертите.

Call Now Button