Какво е покрив

Покривът е един от важните и неразделни елементи на архитектурната конструкция, който предпазва помещенията от всякакви влияния на околната среда.
И по време на изграждането или ремонта на къща трябва да се обърне много внимание на покрива. Но не всеки разбира материалите, какво и къде имате нужда от него. Ще ви разкажем за това в тази статия.

Вариации на покрива
Покривът изпълнява няколко функции. Например защитава къщата, задържа топлината, не пропуска влагата и т.н. Има два вида покриви: плоски и скатни. Видът зависи от % наклона. Скатният покрив е най-често срещаният, особено при строителството на жилищни частни къщи.

Освен това се подразделя на два подтипа:

Хладен наклон.
Лек наклон.
Скатният покрив има предимството, че върху него не се натрупва вода. Но плоският няма такова достойнство, но такъв покрив може да се използва за други цели. Например, можете да съхранявате нещо върху него, да оборудвате зона за отдих и т.н.

Видове покриви
Покривите могат да бъдат оборудвани с таванско помещение и да не са оборудвани. Ако няма таванско помещение, тогава такъв покрив трябва да задържа топлината по качествен начин. Но таванското помещение може да бъде хладно или топло. Покривите също могат да бъдат разделени на експлоатирани и неексплоатирани. Има и видове покриви, които се определят от неговата конфигурация, използваните материали и броя на наклоните.

Класификация на видовете покриви
Опции за покрива:

Шатровая.
Гейбъл.
навес.
Мулти-форцепс.
Наклонена.
Хип.

Покривът е с четири ската. На външен вид наподобява как четири триъгълника с еднакви страни се сближават в една горна точка. Вариантът е приемлив, ако къщата е квадратна. У нас основно се изгражда двускатен покрив. Ъглите на наклона могат или не могат да бъдат еднакви. За жилищни помещения обикновено не се използва навесен покрив. Тъй като сградата трябва да има две успоредни конструктивни стени с различна дължина. Но за веранди, тераси, различни сгради – това е чудесен вариант. Ако къщата ви е под формата на многоъгълник, тогава покривът с много фронтони ще свърши работа. В други случаи тази опция не е подходяща. Наклоненият покрив ви позволява да увеличите площта поради формата на покрива. Таванният покрив има четири страни. Двете страни са трапецовидни, а две са триъгълни.

Call Now Button