Вентилация на покрива: какво е това и защо

Подреждането на покрива изисква много време, знания. В края на краищата често има случаи, когато е закупен най-скъпият и издръжлив материал и те бързо се влошават. И основно се прави една грешка, която води до такъв катастрофален резултат – това е лоша вентилация. И ако таванското помещение не се отоплява, тогава добрата вентилация няма да се прояви така добре, както в топли тавани или тавани.

Какво води до лошо оборудвана вентилация вътре в покрива или липсата му:

Повреда на нагревателя. Във всеки случай материалът абсорбира поне малко влага, която идва с пара вътре в къщата. Вентилацията допринася за бързото му изпаряване. Ако това не е така, тогава материалът губи работните си функции.
Появата на дефекти на покрива. Топлината вътре в помещението без вентилация започва да затопля покрива, в резултат на което снегът се топи, образувайки лед. Това води до появата на пукнатини, пукнатини и други повреди. Покривният материал може да не издържи дори две години без вентилация.
Разрушаване на носещи конструктивни елементи. Поради температурната разлика между външната и вътрешната част на къщата се появява конденз. Без вентилация се утаява и влагата започва да влияе негативно върху повърхността. Материалът може да започне да гние, да се покрие с мухъл или гъбички.
За висококачествената вентилация трябва да се погрижите незабавно, било то по време на строителството или след закупуване на жилище. В момента има много различни устройства, които ще ви позволят да установите добра циркулация на въздуха.

Call Now Button