Направи си сам правила и методи за изолация на тавана отвътре

Всички стаи в къщата имат нужда от изолация. Таванското помещение не е изключение. Ако технологията за топлоизолация на тази зона е нарушена, тогава с настъпването на студеното време в образуваните пукнатини ще започне да духа студен вятър, в резултат на което таванът, стените и гредите ще бъдат покрити с кондензат и ще започнат да гниене. За да предотвратите проблеми, трябва да се запознаете с правилата и методите за изолация на тавана отвътре със собствените си ръце.

Ефективни топлоизолатори
Съвременният строителен пазар предлага много богат избор от материали за топлоизолация. Най-популярните нагреватели са:

Фибростъкло. Този материал има достъпна цена и много предимства. Например топлоизолаторът от фибростъкло не отделя токсични вещества, не се запалва, идеално прилепва към различни повърхности и ефективно задържа топлината. За да направите висококачествена изолация на таванския покрив и стените с помощта на фибростъкло, трябва да следвате правилата за монтаж на този материал. Освен това се препоръчва да се работи с него в защитен респиратор, тъй като фибростъклото отделя фин прах.
Минерална вата. Ефективна изолация, състояща се от синтетични влакна. Минералната вата има малка маса, екологичност и отлични звукоизолационни характеристики. Този материал е подходящ не само за изолация, но и за пароизолация. Предлага се на рула или плочи.
стиропор. Популярен, евтин и много удобен материал. Монтажът му не изисква специални умения и знания. Пяната обаче не пропуска добре парата през структурата си. Освен това е привлекателен за гризачи.
PPU (полиуретанова пяна). Тази изолация има течна структура. PPU се нанася с помощта на специален пистолет. След това се втвърдява и образува здраво, надеждно и безшевно покритие.
фолийни материали. Такива топлоизолатори изпълняват няколко задачи едновременно: огледално отразяване на топлината и изолация. Този ефект обаче може да се постигне само ако материалът е положен с алуминиево покритие вътре в таванската стая. Освен това, когато изолирате, е по-добре да оставите празнина от 5-6 см между парата и топлоизолацията.

Call Now Button