Продължителност на живота на покрива

Покривът е външното покритие на покрива на архитектурна конструкция. Постоянно е изложен на различни негативни влияния на околната среда. Експлоатационният живот и неговата безопасност влияят върху безопасността на помещенията вътре, което е особено вярно за таваните.

Всички експерти разбират различно кога е настъпил краят на експлоатационния живот на материала. Повечето са на мнение, че ако се загубят 50% от физико-механичните свойства, тогава операцията трябва да приключи. Има фактори, които оказват влияние върху покривния материал и неговия експлоатационен живот. Ще прочетете за това по-долу в статията. Издръжливостта на покрива зависи от неговото подреждане, тоест от покрива и всички слоеве и конструкции под него. Дори ако един елемент е бил повреден, все още има автоматично отрицателно въздействие върху всичко. В крайна сметка дизайнът и неговите елементи са тясно свързани един с друг.

Моля, имайте предвид, че покривният материал може да не се влоши във физическите си свойства след дълго време, но външният вид може да стане непривлекателен. Това вече показва, че покритието трябва да бъде заменено. Но всички покривни материали трябва да бъдат с високо качество. Металният покрив е най-издръжливият вариант. Ако харесвате плочки, тогава металните плочки са добре. За производството на метални покривни материали производителите вземат алуминий, цинк-титан и мед. Медният покрив издържа повече от година! Оксидното покритие не позволява появата на ръжда. Алуминият е лек материал за покриви, чийто експлоатационен живот е средно 130-150 години. Най-устойчивите на износване материали са изработени от цинк-титан. Продуктите от него служат повече от 140 години.

Call Now Button